Mies – näin kirjoitat kiinnostavan profiilitekstin deittiprofiiliisi!

Miesten deittiprofiilit ovat toinen toistaan kammottavimpia ja tylsempiä, joten rakkaat urhot, nyt vähän yritystä niihin! Onko sinulla tavoitteena löytää ihana nainen vierellesi? NO YRITÄ SITTEN EDES! Olen tässä just saattanut lukea lähemmäs sata profiilia Eliittikumppanista ja en voi käsittää, mitä nuo miespolot oikein ajattelevat.  Ensin maksavat ihan rahaa siitä, että saavat rajatulle joukolle sen profiilin laittaa näkymään ja sitten ei kirjoiteta sinne yhtään mitään järkevää. Siispä selailtuani neljäsataa profiilia, löydän YHDEN, jolle viitsii kirjoittaa mitään viestiä.

Mikä siinä sitten on todennäköisyys, että koko touhussa on yhtään mitään järkeä? Tietysti sille samalle yhdelle kasaantuu sitten enemmänkin niitä viestejä ja siinä sitten ihmettelee, mitä niillä kaikilla tekisi. Samaan aikaan varmaan aika monen postilaatikko pysyy ihan tyhjänä. Joten…

1. Varaa aikaa siihen hommaan

Kokonaista deittiprofiilia ei tarvitse tehdä kerralla, jos tuntuu liian suurelta hommalta. Mieluummin kirjoittaa vaikka yhden asian/osion kerrallaan kunnolla sinne ja jatkaa sitten joskus toiste.

2. Anna jotain itsestäsi

Jos kysytään, että mitä teet mielelläsi, niin voisitko ystävällisesti kirjoittaa sinne jotain muuta kuin ”urheilu ja elokuvat”? Myöskään lista asioista ei kerro oikein mitään, vaan olisi kiva saada tietoa nimenomaan siitä, millainen ihminen olet. Herättääkö oman kiinnostuksesi, jos naisen profiilissa on kiinnostuksenkohteena ”virkkaus”?

Kiinnostaisiko enemmän tai vähemmän, jos siinä lukisi..

-”Tykkään virkkailla tuttavien lapsille pieniä mulkosilmäisiä kettuja ja opossumeja.”

-”Virkkailen Salkkareiden katsomisen ohella maantienharmaita pannulappuja.”

-”Käytän suuren osan vapaa-ajastani virkkaillen kaksoissiskoni kanssa erilaisia jättimäisiä peniksiä  lähestyvää taidenäyttelyämme varten.”

Aivan! Kyllä näillä eri virkkauksilla on eroja! Samalla lailla voit kertoa sinäkin omista kiinnostuksistasi vähän tarkemmin kuin yhdellä sanalla tai hätiköidyllä sanalistalla. Siellä on varmasti 74 muutakin Anttia, jotka harrastavat jonkinlaista urheilua ja katsovat jonkinlaisia elokuvia. Helpottaisi hiukan kaikkien elämää, jos erottaisin nopealla silmäilyllä ranskalaisia pornoelokuvia harrastavan maratoonari-Antin kotimaisia sotaelokuvia harrastavasta kerran kesässä kirkkovenettä soutavasta Antista. Kaikki Antit ovat tietysti myös kahden vuoden tarkkuudella samanikäisiä, joten sekään ei tässä hommassa paljon auta.

3. Kertaus ei ihan välttämättä ole hyödyksi tässä kohdassa

Kiinnostuksen kohteet: Urheilu ja elokuvat

Vapaa-ajan harrastukset: Urheilu ja elokuvat

Tästä en luopuisi: Urheilu ja elokuvat

Pidän elämässäni tärkeänä: Urheilu ja elokuvat

Aijaa!? Siis ihan totta? En osannutkaan heti tuosta ensimmäisestä tajuta, että tykkäät urheilla ja katsoa elokuvia. Onneksi toistat sen joka kohdassa. Tajuan heti paremmin…koska olen ihan aivoton ameeba, enkä ymmärrä asioita, jos niitä ei jankata.

Jos kohderyhmääsi kuuluvat aivottomat ameebat, jankkaa toki! Hiukan olen yllättynyt, jos niin monen ihan työelämässä olevan miehen kohderyhmään kuuluu aivottomat ameebat. En tuomitse kuitenkaan, jos näin on.

4. Itsestäänselvyydet

Tässä kohtaa viimeistään mun aivoissa hirttää kiinni useimpien profiilien kohdalla: Jos saisit yhden toiveen..

Todella kekseliästä hei kirjoittaa tähän, että kolme/sata toivetta lisää. Sehän kertoo sinusta ihmisenä tosi paljon! Kuten, että osaat heittää T-O-D-E-L-L-A kuluneen läpän ja sen, että et oikeastaan halua löytää itsellesi sopivaa kumppania, koska silloinhan pitäisi herraties vaikka laittaa itseään jollain lailla peliin ja paljastaa toiveitaan. Eihän se toki nykymaailmassa sovi sellainen, koska pitäisi  vaan jostain pudota ihana, täydellinen nainen syliin. Täytyyhän nyt mukavan ja huumorintajuisen naisen tästä ”kolmesta toiveesta lisää” ymmärtää, että tämä mies on juuri se, jota haluan rakastaa hautaan saakka. Tokihan me naiset olemme kaikki riemuissamme tästä todella hauskasta läpästä ja valitsemme heti sen ensimmäisen 36-vuotiaan elokuvia ja urheilua harrastavan Antin, joka toivoo kolmea lisätoivetta.

Toinen ei ihan niin paha, mutta ihan yhtä useasti toistuva itsestäänselvyys, on luettelo kolmesta tärkeästä asiasta, jotka toimivat kätevästi vastauksena useampaan kysymykseen. Sama lista vaan copy/paste, niin ei tarvitse niin paljon kirjoittaa. Tyypillinen lista;

-Lapsi

-Perhe

-Kaverit

Sisällöltään siis täysin ok, mutta toistettuna samassa profiilissa useamman kerran vähän tarpeeton. Ymmärrän ensimmäiselläkin kerralla. Seuraavassa listassa voit kertoa jotain muuntyyppisiä juttuja ja jos et keksi, niin jätä se tyhjäksi.

5. Neljäsataa harrastusta, vaativa työ, mökkireissuja kaveriporukalla ja paljon aikaa lapsen kanssa? Haluatko siis suhteen vai et?

Nämä harrastuslistat ovat yleisiä miesten profiileissa. Ymmärrettävää ja ihan kiva, että sinkkumiehellä on muitakin harrastuksia kuin navan kaivaminen ja runkkaus, mutta:

Mihin tarvitset naista? Mihin kohtaan seurustelu tässä yhtälössä mahtuu? Haluatko suhteen?

Jos sinulla on mainittuna tuhat tekemistä, joihin käytät aikasi, niin siirryn seuraavaan profiiliin. Kyllä minullakin on vuorokauden tunnit täynnä jotain tekemistä nykyiseltään, ja niin on muuten ihan jokaisella muullakin. En jaksa alkaa taistelemaan heti mahdollisen suhteen alussa siitä, että riittääkö minulle koskaa aikaa.

Tämän sudenkuopan voit kiertää kahdella tavalla helposti.

Voit joko kirjoittaa ihan rehellisesti…

”Etsin naista kulissiliittoon ottamaan vastuun kodista ja tulevista lapsistamme. Minulla ei ole aikomusta jättää mitään harrastustani pois, koska ne ovat tärkeämpiä minulle kuin mikään muu. Vastineena panostuksestasi voin kuitenkin lupautua näyttäytymään häissämme, olla mukana lastentekovaiheessa ja maksaa osani asuntolainasta edellyttäen, että olet kuitenkin aina tarvittaessa valmiina seksiin,  edustamaan firman juhlissa ja pitämään kulissia mahtavasti yllä.”

Tai sitten jotain ihan muuta, jos tuohon harrastus- ja työlistaan kätkeytyy enemminkin…

”Tällä hetkellä elämäni on täynnä jos jonkinlaista menoa ja meininkiä, mutta olen enemmän kuin iloinen, jos voisin jakaa vapaa-aikaani myös sinun kanssasi ulkoiluttamalla kahta koiraani, käymällä yhteisillä hiihtolenkeillä ja matkoilla ympäri Eurooppaa. Mikään ei ole niin ihanaa kuin käpertyä omaan kotiin rakkaan ihmisen kanssa.”

Tai sitten jotain tuosta väliltä. Näissä esimerkeissä on aika paljon eroja, mutta ne voivat molemmat olla tarkoitusperiä täysin identtisten harrastuslistojen takana. Minun on näin sinun pääsi ulkopuolisena henkilönä vaikea arvata toiveitasi, jos et niistä kerro. Ihmisillä on hyvin erilaiset käsitykset siitä, että minkälaista yhdessäoloa suhteessa olisi kiva olla, mutta kahden samalla tavalla ajattelevan olisi käytännöllistä löytää toisensa.

Hyvä ylipäätäänkin miettiä, että haluatko oikeasti parisuhdetta vai et. Jos se tuntuu elämäntilanteeseesi nähden liian kahlitsevalta, niin profiilin saa myös poistaa. Jos tulet siihen tulokseen, että tarvitset nyt ja aina neljäsataa harrastusta ja kaksi työtä, niin sekin on kuules aivan ok. Silloin ikävä kyllä vuorokauden tunnit eivät riitä parisuhteeseen, jos ette ole joko samalla työpaikalla tai samoissa harrastuksissa. Jos edellytät tätä, kerro siitä ihan rohkeasti.

6. Mieti tarkkaan kriteerisi

Muista, että näissä deittailuasioissa pätee hyvin pitkälti samat lainalaisuudet kuin työnhaussa. Mies hakee, jos työpaikka/nainen on kiinnostava ja mies täyttää jonkin mainituista kriteereistä. Nainen hakee, jos työpaikka/mies on kiinnostava ja nainen täyttää täydellisesti kaikki annetut kriteerit. Mielestäni on tosi hyvä, jos deittiprofiilissa on joitain hakukriteereitä. Niiden kanssa pitää vaan olla tarkkana, että ne ovat selkeitä. Muuten voi käydä niin, että hyppään tämänkin profiilin yli, koska en koe kuuluvani kohderyhmään. Saatan tietämättäni oikeasti kuulua, mutta en ole vain varma ja en halua vaikuttaa idiootilta lähestymällä miestä, jonka mielestä en olekaan tarpeeksi kaunis. Erityisen varovainen kannattaa olla naisten kanssa esimerkiksi seuraavanlaisten ei-mitattavien ilmaisujen kanssa; kaunis, sivistynyt, huumorintajuinen… ja ikisuosikkini LIIKUNNALLINEN, josta annan mielelläni muutaman vaihtoehtoisen tavan ymmärtää toiveesi:

-Urheilee ammatikseen

-Elää täydellisen kurinalaista urheilijaelämää

-Harrastaa liikuntaa päivittäin

-Harrastaa liikuntaa viikottain

-Harrastaa liikuntaa satunnaisesti

-Näyttää liikunnalliselta vaatteet päällä

-Tissit ovat mahaa isommat.

-Harrastaa liikuntaa viikot läpensä, mutta on tästä huolimatta merkittävästi ylipainoinen

-Jaksaa kävellä kilometrin

Mikä näistä on sinulle se liikunnallinen? Ja onko liikunnalla ylipäätään mitään osuutta tässä kriteerissä, vai onko tämä vain tapa sanoa, että olethan normaalipainoinen tai sitä hoikempi? Joo menee vähän hiustenhalkomiseksi, mutta itse en koe olevani liikunnallinen, joten tässä taas suuri joukko profiileita karsiintuu, kun en koe kuuluvani kohderyhmään. Samoin huumorintajuisen naisen etsijät ajattelen sellaisiksi tuskastuttaviksi rekkamiesvitsien heittäjiksi, jota haluavat jonkun hirnumaan vitseilleen. En pysty siihen, vaikka monen mielestä olen hauska tyyppi, joten en sitten varmaan ole myöskään se yleisesti ottaen huumorintajuinen nainen.

Sitten vielä ne mitattavat asiat. Jos ilmoitat kriteeriksi pitkä ja hoikka, niin kyllä, minä tiedän, että minulla ei ole saumaa. Jos sen sijaan olisin vaikka 172 senttiä pitkä tämän 163 sentin sijaan, niin mahtuisinko tähän pitkien porukkaan, vai mikä on raja? Siispä, jos haet yli tai alle jonkun mittaista naista (kuka ihme muuten hakee??), niin laita ihmeässä selkeät rajat. ”Olen erityisen mieltynyt yli 180 senttisiin naisiin.”. Ei mitään tulkinnan varaa ja saat pidettyä ne liikalyhkäiset pois hukkaamasta aikaasi.

7. Ole oma itsesi

Olet varmasti ihan mainio tyyppi! Kerro se meille naisillekin! Minulle ja monille muillekin naisille käy varmasti ihan tavallinen mies, jolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ne pitäisi vain tuoda tietoon niin, että osaan valita sen oikean tavallisen miehen sopivilla vivahteilla. Antti, 36, joka harrastaa urheilua ja elokuvia käy tosi hyvin! Jos se urheilu on sellaista, jonka määrä on sovitettavissa helposti elämärytmiin ja elokuvista edes osa sellaista, jota jaksan katsoa minäkin. Minulle oleellisinta on, että tykkäät minunlaisistani naisista ja sinulla on halua näyttää se tavoille, jotka sopivat juuri meille.

Myös muunlaiset 36-vuotiaat Antit voivat löytää parin. Sitä saattaa kuitenkin vauhdittaa esittäytyminen.

8. Vastaa viesteihin

Edellisillä ohjeilla olet jo karsinut pois kaikki alamittaiset ja vääränpainoiset väärille asioille nauravat tai nauramattomat, niin viestien ja muiden yhteydenottojen määrä ja laatu pitäisi olla ihan järjellinen. Nyt sinun täytyy enää lähestyä kiinnostavia naisia, vastailla viesteihin ja muihin mitä nyt missäkin deittipalstalla puuhaillaan. Sinun tehtäväsi on joko osoittaa tai torjua kiinnostusta jollain tavalla ja sen voit tehdä kahdella tavalla; hyvin ja huonosti.

Hyvin teet näin:

– Vastaa viesteihin jollain tavalla

-Jos et ole kiinnostunut, voit sanoa sen kohteliaasti ja mielellään vähän selvittää miksi (Itse olen saanut ystävällisesti muotoiltuna seuraavia syitä; liikaa lapsia, liian kaukana, tämän blogin olemassaolo tai sisältö, pelkää satuttavansa itseään kanssani, mies on kiireinen, olen ollut naimisissa aiemmin, en hae vain seksisuhdetta). Tämä jättää toiselle osapuolelle arvostetun olon ja juttu on nätisti loppuunkäsitelty.

-Jos olet kiinnostunut, jatka keskustelua! Tämä kuulostaa ihan itsestäänselvältä, mutta ei sitä ole. Jos et kysy viestissäsi yhtään mitää ja vastaat pelkästään toisen kysymyksiin, se ei ole keskustelun jatkamista etenkään viestittelyn alkuvaiheessa. Esimerkki tältä viikolta:

Kiitos ihan hyvää kuuluu. työviikko takana ja nyt vapaille.

(Ai kuin kiva. No ei mulla sitten muuta. Moikka.)

-Jos sinulta kysytään jotain, vastaa. Muista, että se toinen ihminen ei sinua tunne. Tänään viimeksi kävi niin, että eräs mies (jolla muuten OLI kivasti muista erottuva profiili ja kuuluin selkeästi kohderyhmään), lähetti minulle hymyn ja jonkun toisen kiinnostusilmauksen. Lähetin hänelle viestin, jossa kysyin mitä kuuluu ja että mitä on puuhaillut viikonloppuna. Tässä vastaus:

Kiitos, hyvää kuuluu. Normiviikonloppu. Sinulle?

(Aha. Sehän on kiva.)

Ilman muuta tämä auttoi meitä suuresti tutustumaan toisiimme ja selvittämään, olemmeko match made in heaven (oikeastaan auttoi; emme ole). Kysyin viikonloppupuuhia juuri selvittääkseni minkälainen se toisen viikonloppu tavallisesti on ja ylipäätään avatakseni jonkinlaisen keskustelun. Ei varmaan tarvitse sanoa, että tämä ”keskustelu” tyssäsi tähän.

9, Jos et viitsi kirjoittaa, lopeta ruikuttaminen ja pokaa emäntä vanhanaikaisesti baarista tai bussista 

Se on myös erittäin hyvä vaihtoehto! Tosin harvoin siellä baarissa ja bussissakaan se nainen vaan tipahtaa syliin, joten tarvittaessa voit esimerkiksi avata keskustelun tai jotain. Olisipa kivaa vaihtelua sekin.

Tässä taisi olla tärkeimmät! Hoi, sinä Antti, 36, joka harrastat urheilua ja elokuvia!!!;

Olen sun, jos vaan tahdot niin!

(sanoi hän ja irtisanoi profiilinsa)

5 thoughts on “Mies – näin kirjoitat kiinnostavan profiilitekstin deittiprofiiliisi!

    1. Samassa veneessä ollaan! Ja sitten vielä lisäyksenä tuohon, että se yksi ”hyvä profiili” vastasi mun viestiin niin epäselvästi haihatellen, että en yhtään ymmärtänyt oliko se jonkinlainen keskustelun jatko vai ystävällinen ”kiitos, mutta ei kiitos”. Tulkitsin niin, että haluaa joogatytön (jota siis en ole), mutta saattoi tarkoittaa muutakin. Ota näistä selvää!

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Viikon miehet | Up to Date
  2. Hei,

    Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja tästä erittäin hyvästä postauksesta!
    Itse olen (jälleen kerran) aloittelemassa näitä deittailu hommia ja nettideitti profiilin laatiminen häämöttää läheisessä tulevaisuudessa. Tästä on oikeasti apua.
    Taidankin jäädä mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi.

    Kiitos ja mukavaa kevättä,

    Sakari

    Tykkää

    1. Kiitos, Sakari, kivasta palauttteesta! Tässä oli oikeasti ihan tarkoituksena havahduttaa miehet (naisten profiileita en juuri lue) ajattelemaan, että miksi se profiili ylipäätään luodaan. Ei siksi, että yhteydenottoja tulisi mahdollisimman paljon (joillain voi tosin olla tämäkin motiivina), vaan siksi että löytäisi itselleen sopivan kumppanin.

      Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti löydät oman kullan pikapuolin 😉

      S

      Tykkää

Jätä kommentti